Vesti
Petak, 16. jul, 2021.
Овча: У току радови на изградњи 250 станова
У току је изградња 250 станова у београдском насељу Овча, у оквиру осмог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

Завршена је конструкција на једном објекту, док је на два објекта конструкција при крају. У току је зидање фасадних и преградних зидова на три објекта као и извођење електро радова.

Радови на изградњи станова започети су фебруара ове године. Планирани рок за завршетак изградње је март 2022. године. Станови су намењени избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске.

У Овчи је у оквиру Програма већ стамбено збринуто 235 корисничких породица. Избегличке породице са простора бивше Југославије усељене су марта 2018. године.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а, и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Програм предвиђа помоћ кроз доделу бесповратних пакета грађевинског материјала, куповину сеоских домаћинства, изградњу станова, пројектовање и изградњу монтажних кућа и куповину станова.
35ms