Vesti
Petak, 23. jun, 2023.
Нови дом за 18 корисничких породица у Аранђеловцу
У Аранђеловцу су уручени кључеви од 18 станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, чиме је и трајно решено њихово стамбено питање. Станови су изграђени у оквиру Регионалног стамбеног програма.

У наредном периоду очекује нас усељење корисника у Панчеву, Пећинцима и Овчи.
„Дошао је тренутак да добијете свој дом, дом који сте предуго чекали, али вредело је. Од данас на територији општине Аранђеловац имате нешто своје, а кључеви које вам данас са великим задовољством уручујемо су потврда за то. Осамнаест породица ће данас и трајно решити своје стамбено питање. Године селидби и неизвесности су иза вас, док је пред вама почетак новог и свакако бољег живота.“ истакао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
30ms