Vesti
Sreda, 20. jun, 2018.
Potpisan Ugovor o izgradnji stanova za izbeglice
Ugovor o izvođenju radova na izgradnji višeporodičnih stambenih objekata potpisali su v.d. direktora „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd Dragan Katuca I Jelena Marković ispred Grupe ponuđača K.G. Uzor doo Kragujevac , Marinko doo Svilajnac I STR NA VELIKO I MALO BIG PROMET RANKA BIGA PREDUZETNIK iz Svilajnca, u okviru petog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Ugovorom je predviđena izgradnja 20 stambenih jedinica u Požarevcu, 15 stambenih jedinica u Svilajncu, 12 stambenih jedinica u Žabarima I 6 stambenih jedinica u opštini Malo crniće. Stanovi su namenjeni izbeglim licima iz Republike Hrvatski i Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrednost potpisanog ugovora iznosi 1.132.555,73 evra bez PDV-a.

U okviru petog potprojekta planirana je izgradnja ukupno 1267 stambenih jedinica od toga je 270 stanova u beogradskom naselju Kamendin, čija je izgradnja u toku.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodica u regionu.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.
38ms