Vesti
Utorak, 15. mart, 2016.
Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji „Naučno – tehnološkog parka“ u Novom Sadu
Ugovor o izvođenju radova na izgradnji druge faze „Naučno–tehnološkog parka“ u Novom Sadu potpisali su direktor Jedinice za upravljanje projektom „Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd prof. dr Goran Kvrgić i predstavnik grupe ponuđača „Zlatibor gradnja“ Beograd, Jelenko Jeremić.Vrednost ugovora je 12.177.214,46 evra, a biće potpisan i od strane Univerziteta u Novom Sadu, dekana Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Radeta Doroslovlačkog.

Izgradnja druge faze Naučno–tehnološkog parka se finansira iz kredita Evropske investicione banke. Osnovni cilj je poslovna, infrastrukturna podrška malim novoosnovanim inkubator preduzećima, čije su delatnosti inovacije u oblasti naučnih istraživanja, kao i investicije visoko – tehnoloških kompanija u istraživanje i razvoj.

Inače, predmet Glavnog projekta objekta Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu, je izgradnja dela objekta na Fakultetu tehničkih nauka, ukupne neto površine 29.134,50m2.

Glavnim projektom je predviđena etapna izgradnja, opremanje i stavljanje objekta u eksploataciju. Sva rešenja oblikovanja i opremanja enterijera uključena su u arhitektonski projekat, kao i u projekte konstrukcije i instalacija, i obuhvaćeni su odgovarajućim predmerima i predračunima.

U odnosu na predviđene organizacione celine Naučno-tehnološkog parka, definisane su sledeće prostorne celine objekta: ulazni blok, amfiteatar i sale za predavanja sa pratećim prostorom, laboratorije za tešku opremu, laboratorije za računarsku i lakšu električnu opremu, kancelarije zaposlenih na Fakultetu, blok uprave Naučno-tehnološkog parka, poslovni blok (fleksibilni kancelarijski prostor, arhive, fotokopir sobe, čajne kuhinje...), blok „Inkubatora“, blok javnih i komercijalnih prostora (kafeterija, izložbeni prostor, kantina…), komunikacije (studenata, zaposlenih u poslovnom parku, posetilaca, zaposlenih na Fakultetu, kolske, ekonomske....), blok energetskih i ostalih inženjersko-tehničkih prostora (trafostanica, podstanica grejanja, klima podstanica, dizel agregat…), podzemna garaža sa pripadajućim sadržajima, dvonamensko sklonište.
43ms