Vesti
Sreda, 12. januar, 2022.
У Ариљу уручени кључеви станова избегличким породицама
У Ариљу су данас уручени кључеви осам станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске са пребивалиштем на територији те општине.

Станови су изграђени у оквиру осмог Регионалног стамбеног програма у Републици Србији, а средства су обезбеђена из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, чији је највећи донатор ЕУ, док је земљиште и инфраструктуру обезбедила Општина Ариље.

Изградња станова укупне бруто површине 480 метара квадратних започета је у мају 2020. године и завршена априла 2021. године, при чему је употребна дозвола исходована 27. децембра 2021. године. Укупна вредност изведених радова је 200.732 евра.

Свечаном уручењу уговора присуствовали су државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић, председник Општине Ариље Предраг Маслар, шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Јован Лазаров и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

„Драги корисници, кључеве које ћемо вам данас уручити обележиће одличан почетак године и не само године него почетак вашег новог и сигурнијег живота. Честитам вам усељење и желим вам да у свом топлом дому проводите најлепше моменте са својим најмилијима у годинама које следе." истакао је шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Јован Лазаров.

Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Програм се спроводи уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима ЕУ, која је и највећи донатор, САД, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
37ms