Vesti
Utorak, 28. decembar, 2021.
Додељени станови у Смедеревској Паланци
У Смедеревској Паланци су данас уручени кључеви 15 станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске. Станови су изграђени у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији.

Свечаној додели кључева присуствовали су министар спољних послова Владе Републике Србије Никола Селаковић, председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, представник Делегације Европске уније у Србији Дирк Лоренц, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

У оквиру Регионалног стамбеног програма у Смедеревској Паланци су трајно стамбено обезбеђене 154 породице и то кроз компоненте доделе грађевинског материјала, сеоских домаћинстава, монтажних кућа и изградње станова.

„Драги корисници хвала вам на стрпљењу које сте показали. Дом је место где треба да се осећате вољено и сигурно и ја вам од срца желим да то тако и буде. Честитам вам усељење и предстојеће новогодишње и божићне празнике. Желим вам срећну и лепшу будућност.“ истакао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

Регионални стамбени програм (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у све четири земље.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.


32ms