Vesti
Ponedeljak, 9. mart, 2020.
У Оџацима уручени кључеви 20 станова избегличким породицама
У оквиру четвртог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Оџацима је усељена зграда са 20 станова намањених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске.Финансијска средства за изградњу објекта, обезбеђена су из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, док је општина Оџаци обезбедила земљиште и пратећу инфраструктуру.

Укупна вредност радова износи 426.686 евра, а бруто површина објекта је 1296 м2.

До сада су из овог Потпројекта збринуте породице у Ариљу, Врњачкој Бањи, Лозници, Старој Пазови, Кладову, Неготину, Темерину и Брусу.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Регионални стамбени програм је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за 7.378 избегличких породица са простора бивше Југославије, односно 22.134 корисника према средствима донације у овом тренутку.
37ms