Vesti
Ponedeljak, 26. novembar, 2012.
Prezentacija postignutih rezultata JUP-a u Domu omladine Beograda
Promotivni skup, koji je predstavio rezultate rada JUP Istraživanje i razvoj, održan je danas u Domu omladine Beograda. Tim povodom, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof.dr Radivoje Mitrović izjavio je da je ulaganje u obrazovanje i naučnu infrastrukturu važno jer utiče na dalji rast privrede i razvoja cele zemlje.

Potpredsednik Evropske investicione banke Dario Skanapijeko i vice-guverner Banke za razvoj Saveta Evrope Mikolaj Dovgilevič izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima, izražavajući nadu da će se ovim tempom i nastaviti dalji rad na ulaganjima u naučnu infrastrukturu.

Nj.E. ambasador Vensan Dežer, šef Delegacije EU u Srbiji, istakao je da je Srbija zemlja Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića i da Evropska Unija želi Srbiju kao izvor talenata u inovacijama koji će ostati u njoj.

Postignute rezultate rada JUP Istraživanje i razvoj predstavio je direktor jedinice dr Darko Đukić. Prezentacija je propraćena kratkometražnim dokumentarnim filmom.

Izložba fotografija, koja predstavlja pet uspešno realizovanih infrastrukturnih projekata, održava se u Domu omladine Beograda u periodu od 26. do 30. novembra 2012.

Video snimci sa skupa:

Agencija Tanjug

Agencija Beta


Više fotografija mogu se naći ovde
Datoteke za preuzimanje
37ms