Vesti
Četvrtak, 28. februar, 2019.
У Сремској Митровици почела изградња 30 станова за избеглице из Хрватске и БиХ
Камен темељац за изградњу 30 станова за избеглице из Хрватске и Босне И Херцеговине постављен је у Сремској Митровици, у оквиру петог потпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић захвалио је Комесаријату за избеглице и миграције и Јединици за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд, јер је како је истакао до сада урађено доста и велики број избегличких породица је збринут. А тако ће бити све док и последња избегличка породица не добије свој дом.

“У оквиру петог потпројекта биће изграђено укупно 1.847 стамбених јединица, од чега 827 стамбених јединица у 25 јединица локалне самоуправе - Бачкој Паланци, Чајетини, Кикинди, Новом Саду, Панчеву, Пожаревцу. Задовољство ми је да најавим да се завршетак радова очекује у другој половини године, а очекује нас ускоро и усељавање 270 станова у насељу Камендин у Земуну. Потпројектом 5 је предвиђена изградња 276 станова у Ветернику, а у току је додела 250 пакета грађевинског материјала и откуп 380 сеоских кућа", навео је Дачић.

Церемонији су присуствовали и шеф Представништва УНХЦР-а у Србији Ханс Шодер, шеф Одељења за демократизацију Мисије ОЕБС-а у Србији Џон Клејтон , шеф Сектора за сарадњу Делегације ЕУ у Србији Ингве Енгстром, градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић и в.д. директора Јединице за управљање пројектима д.о.о. Београд Драган Катуца.

Изводјач радова је фирма „Градинг“ из Параћина а рок за завршетак градње је новембар 2019.године.
Финансијска средства за изградњу ових 30 станова обезбеђена су делом из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, којим управња Банка за развој Савета Европе, и делом из буџета Града Сремска Митровица.

Кроз Регионални стамбени програм до сада су кров над главом добиле 2.853 породице, а до краја програма биће стамбено збринуто више од 7.000 породица.

38ms