Vesti
Utorak, 2. februar, 2016.
RHP – Održan sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava radi uspešnije realizacije projekta
„JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd je održao obuke za predstavnike 46 opština za decentralizovano sprovođenje Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji.

Uloga lokalne samouprave je ključna u sprovođenju ovog projekta, a sve u vidu izbora krajnjih korisnika, sprovođenju tendera i sprovođenju ugovora.

Predstavnici JUP-a su odabrali koordinatore sa zadatkom da posreduju između lokalnih samouprava i Jedinice za upravljanje projektom „Istraživanje i razvoj“ d.o.o., a sve u cilju što uspešnijeg sprovođenja Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji.

Korisničkim domaćinstvima u Srbiji je tokom 2015. godine dodeljeno 129 paketa građevinskog materijala, u vrednosti pojedinačnog paketa do 9.000 evra. Isporuka građevinskog materijala pokazala se kao jedno od najefikasnijih stambenih rešenja za sprovođenje, koje će biti nastavljeno i tokom 2016. Godine.

U cilju rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. – 1995. godine, i utočište našle u Srbiji, Regionalni program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstava, izgradnju stanova, projektovanje i izgradnju montažnih kuća.
36ms