Vesti
Utorak, 9. mart, 2021.
Потписан уговор за изградњу 25 станова у Зрењанину
У Београду је данас потписан Уговор о извођењу радова на изградњи 25 стамбених јединица у Зрењанину, намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске. Уговор су потписали в.д.директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић и Вукајло Бабић испред Групе понуђача Инобачка доо Нови Сад, Архиком доо Нови Сад и BMC Connect doo Нови Сад.

Вредност уговорених радова износи око 959.758 евра са ПДВ-ом. Почетак радова на изградњи стамбених јединица очекује се у априлу текуће године. Рок за завршетак изградње је 330 дана.

Изградња станова у Зрењанину део је деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма. Циљ Регионалног стамбеног програма је трајно стамбено збрињавање најугроженијих избегличких породица са простора бивше Југославије.

Програмом у Републици Србији руководи Комесаријат за избеглице и миграције у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору као имплементационом јединицом Програма.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.


42ms