Vesti
Četvrtak, 28. mart, 2019.
Потписани уговори о додели 200 пакета грађевинског материјала у 16 општина
Уговорни споразум о испоруци добара грађевинског материјала у оквиру седмог потпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања у Републици Србији, потписали су в.д. директор “Јединице за управљање пројектима у јавном сектору” д.о.о. Београд, Драган Катуца и представници Еурополис плус доо Београда које заступа Јована Стефановић-Вермезовић И Гетецомм који заступа Радомир Гвозденовић.

Вредност уговорног споразума о испоруци 200 пакета грађевинског материја износи око 1,4 милиона евра без ПДВ-а. Пакети су намењени избегличким породицама са простора бивше Југославије, чије је пребивалиште у општинама: Бачка Паланка, Србобран, Темерин, Кула, Бачка Топола, Кикинда, Зрењанин, Сремска Митровица, Рума, Ириг, Шабац, Вршац, Панчево, Нови Београд, Ковин, Велика Плана.

Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породица у региону.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

44ms