Vesti
Četvrtak, 28. mart, 2019.
Potpisani ugovori o dodeli 200 paketa građevinskog materijala u 16 opština
Ugovorni sporazum o isporuci dobara građevinskog materijala u okviru sedmog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji, potpisali su v.d. direktor “Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru” d.o.o. Beograd, Dragan Katuca i predstavnici Europolis plus doo Beograda koje zastupa Jovana Stefanović-Vermezović I Getecomm koji zastupa Radomir Gvozdenović.

Vrednost ugovornog sporazuma o isporuci 200 paketa građevinskog materija iznosi oko 1,4 miliona evra bez PDV-a. Paketi su namenjeni izbegličkim porodicama sa prostora bivše Jugoslavije, čije je prebivalište u opštinama: Bačka Palanka, Srbobran, Temerin, Kula, Bačka Topola, Kikinda, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Ruma, Irig, Šabac, Vršac, Pančevo, Novi Beograd, Kovin, Velika Plana.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodica u regionu.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.
Informator o radu  
34ms