Vesti
Ponedeljak, 9. decembar, 2019.
Stanovi za izbeglice u Bajinoj Bašti
U Bajinoj Bašti uručeni su ključevi 20 stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske s prebivalištem na teritoriji te opštine.

Ukupna vrednost građevinskih radova iznosi 363.426,78 evra, a sredstva su obezbeđena iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, čiji je najveći donator Evropska unija, dok je Opština Bajina Bašta obezbedila građevinsko zemljište i prateću infrastrukturu.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović zahvalio je na srpljenju korisnicima koji više od dve decenije čekaju na svoj krov nad glavom, i podsetio da je do sad više od 4.000 porodica dobilo stambeno rešenje kroz Regionalni stambeni program.

Predaji ključeva priustovali su Radomir Filipović, predsednik Opštine Bajina Bašta, Enriko Vinsentin predstavnik Delegacije EU, Aleksandra Đorđević, predstavnica UNHCR-a, Dragan Katuca, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd,Vladimir Cucić komesar za izbeglice I migracije kao i predstavnici drugih državnih i međunarodnih institucija i organizacija i korisnici.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, SAD, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.
Informator o radu  
26ms