Vesti
Sreda, 29. jun, 2011.
Počela izgradnja prirodnjačkog centra
Danas je položen kamen temeljac čime je počela izgradnja Prirodnjačkog centra sa naučnim parkom u Svilajncu, a završetak radova na tom projektu očekuju se u martu 2012. godine. Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić, koji je zajedno sa rukovodstvom opštine Svilajnac položio kamen temeljac, rekao je da je izgradnja tog centra velika šansa za Svilajnac jer će najmanje 70.000 učenika osnovnih škola moći da poseti to mesto.

Vrednost projekta u Svilajncu iznosi 5,5 miliona evra, istakao je Đelić i dodao da je izgradnja centra veoma značajna za popularizaciju nauke i da predstavlja veliku ekonomsku šansu za taj grad.

Prirodnjački centar će u stalnoj postavi imati 35 eksponata, o razvoju biosfere na zemlji, vodenog sveta praistorije, orginalne fosile najstarije vrste dinosaurusa...Ova institucija biće programski deo Centra za promociju nauke.

Svečanom otvaranju gradilišta je uz predstavnike vlade i parlamenta prisustvovao i ambasador Japana u Srbiji Tošio Sunagati.
38ms