Vesti
Utorak, 19. april, 2022.
Додељени станови избеглицама у Варварину
У Варварину су уручени кључеви 7 станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске. Станови су изграђени у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма и намењени су за социјално становање у заштићеним условима.

Свечаном уручењу кључева присуствовали су министар спољних послова Владе Републике Србије Никола Селаковић, заменик председника oпштине Варварин Дејан Милановић, шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Јован Лазаров и комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић.

"Драги корисници, бескрајно вам хвала на стрпљењу и хвала вам што сте веровали у државу Србију. Држава вас никада није изневерила као што ни неће.", рекао је Јован Лазаров шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд.

Средства за изградњу станова обезбеђена су из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, док је земљиште и инфраструктуру обезбедила општина Варварин. Укупна вредност изградње седам станова је око 160.335 евра.
Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Спроводи се уз подршку ОЕБС, УНХЦР и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

38ms