Vesti
Petak, 25. jun, 2021.
Избегличке породице из БиХ и Хрватске добиле станове у Чајетини
У Чајетини су данас уручени кључеви од 12 станова, намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске. Изградња станова део је Регионалног стамбеног програма.

Укупна вредност радова је око 322.947 евра.

"Регионални стамбени програм је пример да се може наћи пут ка решењу уколико постоји добра воља. Програм је препознат као приоритетан у циљу укидања избегличког статуса и захваљујући њему многе избегличке породице су трајно збринуте" истакао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
37ms