Vesti
Četvrtak, 22. april, 2021.
Избегличким породицама уручени уговори за куповину 15 сеоских кућа
У Инђији су свечано уручени уговори за куповину 15 сеоских кућа са окућницом избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске. Куће се додељују у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

„Данас уручујемо 15 уговора о куповини сеоских кућа на територији општине Инђија и тиме ћемо трајно обезбедити 15 избегличких породица која су након ратом захваћених подручја уточиште пронашли баш овде. Решење стамбеног питања најугрожених избегличких породица је приоритет свих учесника овог Програма.“ истакао је шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Јован Лазаров.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
34ms