Vesti
Utorak, 8. mart, 2016.
Potpisan ugovor o izgradnji 270 stanova za izbegla lica u naselju Kamendin u Zemun Polju
U okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i direktor Jedinice za upravljanje projektom Istraživanje i ravoj dr Goran Kvrgić potpisali su ugovor o izgradnji 270 stanova u naselju Kamendin u Zemun Polju. Izgradnja ovih stanova omogućiće trajno rešavanje stambenog pitanja izbeglih lica na teritoriji grada Beograda.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je Regionalni stambeni projekat Republike Srbije od velikog značaja za najugroženija izbegla lica na teritoriji grada Beograda.

„Ukupna vrednost ove investicije je 17,3 miliona evra i omogućiće skoro 1.000 stambenih rešenja, za isto toliko izbegličkih porodica. Na nama je, da svi zajedno uložimo napore da ta stambena rešenja što pre stignu do korisnika“ istakao je gradonačelnik.

„U skladu sa sadašnjim uslovima, potrebama i realnim mogućnostima, Jedinica za upravljanje projektom Istraživanje i razvoj će i dalje nastojati da svojim aktivnostima da svoj doprinos da izbegla lica na teritoriji grada Beograda, a i Republike Srbije imaju dostojanstven i ravnopravan status. Krajnji rezultat svih nas, Grada Beograda, Jedinice za upravljanje projektom Istraživanje i razvoj, Komesarijata za izbeglice i migracije, treba da bude njihova trajna socijalna i ekonomska integracija u Republici Srbiji“, izjavio je direktor dr Goran Kvrgić.

Pravo na ove stanove imaju svi koji su usled ratnih dešavanja na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 1995. godine, stekli status izbeglih lica, dakle ona izbegla lica koja žive u kolektivnim centrima ili privatnom smeštaju, bez trajno rešenog stambenog pitanja u zemlji porekla i Republici Srbiji. Odluka o konačnoj lista izabranih korisnika je u nadležnosti Grada Beograda. Grad Beograd je donirao zemljište i infrastrukturu.
33ms