Vesti
Utorak, 16. novembar, 2021.
Уручени кључеви 15 станова за избегличке породице у Бору
У Бору су свечано уручени кључеви 15 станова намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које имају пребивалиште на територији овог града. Станови су изграђени у оквиру четвртог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Србији.

Догађају у Бору присуствовали су градоначелник Бора Александар Миликић, представник Делегације ЕУ у Србији Никола Бертолини, представница УНХЦР-а у Србији Стефани Краузе, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

„Србија је увек била одлучна и спремна да пружи подршку и помоћ свим својим грађанима и сви ви сте овде пронашли своју срећу. Председник Србије господин Александар Вучић и Влада Републике Србије подржали су Регионални стамбени програм и помогли реализацију истог. Подржали су Јединицу за управљање пројектима у јавном сектору и Комесеријат за избеглице и миграције и заједничким напором годинама чинимо све како би све најугроженије породице са простора Босне и Херцеговине и Хрватске добиле равноправан статус и добиле свој дом.“ истакао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, чији је циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима ЕУ, која је и највећи донатор, САД, Немачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.


27ms