Vesti
Nedelja, 24. maj, 2020.
Станови за 20 избегличких породица у Ваљеву
Двадесет избегличких породица са простора бивше Југославије, добило је кључеве нових станова у Ваљеву. Станови су намењени за социјално становање у заштићеним условима и изграђени су у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

Укупна вредност радова износи 458.890,99 евра, а бруто површина објекта је 1.356,16 м2.

Догађају су присуствовали први потпредсeдник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић, градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић, пројект менаџер Регионалног стамбеног програма у „Јединица за управљање пројектима у јавном сектору“ Борислава Лукић, као и представници других институција и организација.

Рeгиoнaлни стамбени програм је зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
55ms