Vesti
Ponedeljak, 9. decembar, 2019.
Direktor Društva obišao radove na izgradnji fiskulturne sale OŠ Aleksa Dejović u Sevojnu
Direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Dragan Katuca u subotu je obišao radove na izgradnji fiskulturne sale OŠ Aleksa Dejović u Sevojnu.

Izgradnja fiskulturne sale deo je projekta Program modernizacije škola, a vrednost ugovorenih radova je oko 389.000 evra. Do sada je izbetonirana podna ploča, završava se zidanje fasadnih I predgradnih zidova objekta, montaža oplate I armature ploče galerija.

U toku je priprema čelične krovne rešetke u pogonu.

U okviru Programa modernizacije škola, čiji je promoter Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, do sada je rekonstruisano i adaptirano 119 školskih objekata širom Republike Srbije. U toku je izvođenje radova na 13 školskih objekata iz četvrte grupe škola Komponente 3.

Takođe, sproveden je postupak javne nabavke radova na izgradnji, rekonstrukciji i adaptaciji pete grupe škola, ukupno 18 školskih objekata. Trenutno je u toku evaluacija pristiglih ponuda.

Program modernizacije škola se finansira delom iz sredstava zajma Evropske investicione banke, a delom učešćem Republike Srbije, odnosno lokalnih samouprava kroz infrastrukturna ulaganja.

Cilj Programa je da sva deca imaju bolje i kvalitetnije uslove za rad i učenje.
Informator o radu  
36ms