Vesti
Petak, 23. jul, 2021.
Стара Пазова: Додељени уговори о испоруци грађевинског материјала избегличким породицама
У Старој Пазови данас је уручено 29 уговора о испоруци пакета грађевинског материјала, избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, са пребивалиштем на територији ове општине.

Вредност појединачног пакета грађевинског материјала је од 4.500 до 9.000 евра. Помоћ је бесповратна и додељује се материјал који је неопходан за адаптацију куће а самим тим и за побољшање основних услова живота и становања избегличких породица.

„Уградњом материјала добићете пристојан дом који заслужујете, и започети нову животну етапу. Желим да вам захвалим на истрајности, стрпљењу и упорности јер претходни период није било ни мало лак за све вас“ истакао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
39ms