Vesti
Sreda, 17. avgust, 2011.
Obilazak gradilišta IS Petnica
Potpredesnik Vlade Srbije Božidar Đelić, ministar prosvete i nauke Žarko Obradović i i čelnici Valjeva posetili su danas Istraživačku stanicu (IS) Petnica, koja će za nekoliko meseci, po završetku rekonstrukcije, postati vodeći evropski vanškolski obrazovni centar.

Radovi na dogradnji, izgradnji i rekonstrukciji IS Petnica započeti su u maju mesecu 2011. godine i predviđeno je da na proleće novi objekti budu spremni za nove polaznike seminara u ovoj stanici. Potpredsednik Đelić istakao je da je ovo ulaganje snažan adut za Valjevo i čitav region u smislu obrazovnog turizma, pošto će još više učenika i nastavnika iz zemlje i inostranstva dolaziti u Petnicu. Ministar Obradović predočio je da će od nove Petnice korist imati ceo obrazovni sistem Srbije, te da će novi kapaciteti stanice biće korišćeni i za edukaciju profesora i nastavnika iz regiona, za profesionalne i stručne skupove.

Od proleća kada se planira završetak radova, imati novu laboratoriju, nov smeštajni objekat umesto postojećeg montažnog , kao I renoviranu biblioteku, kuhinju, učionice, sale, sa najmodernijom opremom. Time će biti uvećan kapacitet stanice za 50 odsto, a biće omogućeno i da se uvedu potpuno novi programi
45ms