Vesti
Petak, 5. jun, 2020.
Уручени кључеви 276 станова у Ветернику избегличким породицама
У Ветернику је данас додељено 276 станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске које имају пребивалиште на територији Новог Сада. Тиме је и трајно решено њихово стамбено питање.

Комплекс три објеката у Ветернику, укупне бруто површине 19.877 м2, изграђен је у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

“Изградња 276 станова у Ветернику у оквиру Регионалног стамбеног програма је највећи пројекат у чијој је реализација Јединица за управљање пројектима у јавном сектору учествовала. Самим тим задовољство је веће што имам ту част да драгим корисницима у своје име и име фирме на чијем сам челу честитам почетак новог, бољег и сигурнијег живота.

Проблеме са којима сте се суочавали, сада су иза вас. А кључ који данас добијате је кључ ваше сигурности и трајне интеграције у Србији” рекао је в.д. директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд, Душан Ковачевић.

Укупна вредност изведених радова је око 6,7 милиона евра.

“Председник Републике Србије Александар Вучић и Влада Републике Србије још једном су доказали да брину за све грађане наше земље, а све у циљу трајног збрињавања најугроженијих избегличких породица”, истакао је Ковачевић.

Догађају су присуствовали први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, шеф сектора операција 1 при Делегацији Европске уније у Србији Леонета Пајер, амбасадор Мисије ОЕБС у Србији Андреа Орицио, шеф Представништва УНХЦР-а у Србији Ханс Фридрих Шодер и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

Јединица за управљање пројектима у јавном сектору ће и убудуће уложити максималне напоре на реализацији Регионалног стамбеног програма, који спроводи у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону. Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

35ms