Vesti
Utorak, 17. jul, 2018.
Научно технолошки парк у Новом Саду готов до почетка школске 2019/2020 године
Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на изградњи Научно технолошког парка у Новом Саду. Обиласку градилишта присуствовали су декан Факултета техничких наука у Новом Сада проф. др Раде Дорословачки, продекан ФТН проф.др Срдјан Колаковић И в.д. директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Драган Катуца.

Председник Покрајинске владе истакао је да радови на изградњи Научно-технолошког парка у Новом Саду добро напредују и да ће уз координацију са Владом Републике Србије и Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору овај објекат, од 30 000 квадратних метара, бити завршен до школске 2019/2020. године.

„Ово је велики објекат и велика заједничка инвестиција, коју ће користити Факултет техничких наука, старт-ап компаније и научни институти чији је оснивач Покрајинска влада“, истакао је председник Мировић након обиласка градилишта будућег Научно-технолошког парка.

Изградња овог објекта је вишеструко значајна, пре свега у домену повезивања науке и привреде, у области информационих технологија и старт-ап пројеката.
38ms