Vesti
Utorak, 17. jul, 2018.
Naučno tehnološki park u Novom Sadu gotov do početka školske 2019/2020 godine
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji Naučno tehnološkog parka u Novom Sadu. Obilasku gradilišta prisustvovali su dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sada prof. dr Rade Doroslovački, prodekan FTN prof.dr Srdjan Kolaković I v.d. direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dragan Katuca.

Predsednik Pokrajinske vlade istakao je da radovi na izgradnji Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu dobro napreduju i da će uz koordinaciju sa Vladom Republike Srbije i Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru ovaj objekat, od 30 000 kvadratnih metara, biti završen do školske 2019/2020. godine.

„Ovo je veliki objekat i velika zajednička investicija, koju će koristiti Fakultet tehničkih nauka, start-ap kompanije i naučni instituti čiji je osnivač Pokrajinska vlada“, istakao je predsednik Mirović nakon obilaska gradilišta budućeg Naučno-tehnološkog parka.

Izgradnja ovog objekta je višestruko značajna, pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede, u oblasti informacionih tehnologija i start-ap projekata.
Informator o radu  
51ms