Vesti
Ponedeljak, 29. avgust, 2011.
Stanje radova na zgradi naučno-tehnološkog parka "Zvezdara"
Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić, ministar prosvete i nauke Žarko Obradović i predsednik opštine Zvezdara Milan Popović danas su obišli gradilište naučno-tehnološkog parka "Zvezdara", investiciju vrednu 9,7 miliona evra koja je osmišljena kao podrška malim inkubator preduzećima koja se bave razvojem ideja i njihovom tehnološkom primenom. Radovi se izvode prema planiranoj dinamici i kvalitetu, procenjeno je od strane zvaničnika, a predviđeno je da će u parku postojati zajedničke službe, finansijska, pravna, održavanje zgrade, kao i sale za sastanke. Paralelno sa gradnjom biće urađen i pravilnik o poslovanju parka.

Po obilasku radova Đelić je naveo da će taj infrastrukturni objekat, koji će se prostirati na 16.000 kvadratnih metara, omogućiti da se inkubator tehnoloških firmi, koji se sada nalazi na Mašinskom fakultetu u Beogradu, preseli na novi prostor, ali i povratak velikog broja visokostručnih kadrova koji su otišli iz Srbije.

Ministar Obradović je rekao da je suština projekta da se stvori baza za razvoj nauke u Srbiji, ali i zapošljavanje nekoliko stotina ljudi, dok je predsednik opštine Zvezdara Milan Popović izjavio da će izgradnjom ovog parka kvalitet života građana u ovoj beogrdskoj opštini biti podignut na veći nivo.
36ms