Vesti
Petak, 9. oktobar, 2015.
Počeli radovi na izgradnji novog školskog objekta u OŠ „Vojvoda Stepa“
U naselju Kumodraž danas su počeli radovi na izgradnji novog krila Osnovne škole „Vojvoda Stepa“, koje će imati 13 savremeno uređenih učionica, i fiskulturnu salu.
Početku radova prisustvovali su gradski menadžer Goran Vesić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ljubiša Antonijević, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, direktor OŠ „Vojvoda Stepa“, Nebojša Životić i predstavnici „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd, institucije koja upravlja Programom modernizacije škola.

„Društvo koje nema dobro obrazovanje nema nikakve šanse za budućnost i zato je nama veoma važno da u narednom periodu uradimo mnogo više ovakvih projekata i u drugim školama.“ istakao je Vesić.

Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević isakao je da protokol koje je prošle godine potpisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, „JUP Istraživanje i razvoj“d.o.o. Beograd i Grad Beograd pokazatelj dobre saradnje svih učesnika ka istom cilju, stvaranju boljih uslova za boravak i rad učenika.

„Cilj nam je da svi zajedno stvorimo što bolje uslove za obrazovanje. Sa izvođačima su potpisani ugovori, na nama u Ministarstvu je da pratimo realizaciju tog projekta. Upravo zbog stabilnog finansiranja očekujemo do proleća sledeće godine svi radovi budu završeni i da naša deca mogu da koriste novi prostor“ istakao je Antonijević.

Rok za završetak radova je 180 dana od dana uvođenja u posao.

Ukupna vrednost projekta iznosi oko 1,5 miliona evra, a u okviru izgradnje predviđeno je opremanje škole najsavremenijom opremom za fiskulturnu salu i učioničku nastavu.

Izgradnja i opremanje novoizgrađenog objekta finansira se sredstvima zajma Evropske investicione banke.
32ms