Vesti
Petak, 25. mart, 2022.
Одржан 16. радни састанак повереника за избеглице и миграције на Копаонику
Директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић присуствовао је 16. радном састанку повереника за избеглице и миграције на Копаонику, у организацији Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.

На одржаном скупу представљени су досадашњи резултати реализације Регионалног стамбеног програма у Републици Србији и представљени будући кораци и активности везанe за затварање Регионалног стамбеног програма 2023. године.

„Донаторска средства су на располагању држави до јуна 2023. године што значи да убудуће морамо бити још ефикаснији и бржи у реализацији Програма. Морамо бити свесни чињенице да данас још увек има оних који живе животом који је испод сваког минимума, а некада и људског достојанства. Због тога је обавеза свих нас, учесника Програма да будемо што ефикаснији у раду како бисмо повратили људско достојанство свим породицама које деценијама чекају свој дом и решење стамбеног питања.

Напомињем да су тренутно у току радови на изградњи укупно 526 стамбених јединица у 11 јединица локалних самоуправа. Изводе се радови на изградњи станова у Овчи 250 станова, Ветернику 94 стамбених јединица, Панчеву 36, Чачку 25, Зрењанину 25, Врњачкој Бањи 20, Лучанима 15, Врбасу 14, Пећинцима 12, Шиду 10 и Шапцу 25 стамбених јединица.„ истакао је в.д. директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић.

До сада у оквиру Регионалног стамбеног програма је стамбено збринуто 6241 породица. У наредном периоду биће усељене корисничке породице у Панчеву, Аранђеловцу, Суботици, Вршцу, Футогу , Пећинцима, Варварину и Краљеву.

Сви учесници скупа сагласни су да упркос бројним препрекама и изазовима са којима су се суочавали приликом реализације Програма, упркос пандемији која је све успорила, реализација Програма није стала. Регионални стамбени програм је доказао да се заједничким радом и трудом постиже много и до краја Програма биће стамбено збринуте све најугроженије избегличке породице на територији Републике Србије.

40ms