Vesti
Ponedeljak, 18. april, 2016.
Potpisan protokol o realizaciji Programa modernizacije škola
Direktor Jedinice za upravljanje projektom „Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd prof. dr Goran Kvrgić potpisao je u Novom Sadu protokol o saradnji na realizaciji „Programa modernizacije škola“ sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđanom Verbićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

U okviru Komponente 3 obuhvaćeno je 29 škola na teritoriji Republike Srbije. Od tog broja na listi odabranih škola sa teritorije Grada Novog Sada nalaze se tri: Osnovna škola „Veljko Vlahović“, gde je predviđeno izvođenje radova na izgradnji fiskulturne sale, dok će se nadogradnja raditi u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“, i Osnovnoj školi „Nikola Tesla“.

„Sa izgradnjom fiskulturne sale u OŠ “ Veljko Vlahović“ sve škole na teritoriji Grada imaće fiskulturne sale.“istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

“Moramo završiti sa erom u kojoj naše škole nemaju fiskulturne sale, i obezbediti da svaka škola u Srbiji ima uslove dostojne đaka i zaposlenih” – naglasio je ministar Verbić.

Potpisivanje protokola pokazatelj je dobre saradnje svih učesnika ka istom cilju, stvaranju boljih uslova za obrazovanje. Realizacijom Programa modernizacije škola upravlja JUP.

„U koordinaciji sa lokalnim samoupravama Programom modernizacije su obuhvaćene škole kojima je rekonstrukcija bila najpotrebnija, a odgovoran zadatak Jedinice za upravljanje projektima je da svi poslovi budu na vreme završeni. Ovaj program će omogućiti da se sva deca u Srbiji školuju u normalnim
uslovima,da više nemamo škole koje nemaju toalete ili kojima prokišnjavaju krovovi, koje nemaju stolariju ili fasade“ rekao je direktor JUP-a.

Ukupna projektna vrednost investicije za tri škole je 1.720.000 evra.

Republika Srbija i Evropska investiciona banka zaklјučile su 8. juna 2010. godine Finansijski ugovor za „Program modernizacije škola“.

Program se finansira delom iz sredstava zajma Evropske investicione banke, a delom učešćem Republike Srbije, odnosno lokalnih samouprava na područjima na kojima se projekti sprovode.
52ms