Vesti
Ponedeljak, 8. jun, 2020.
Двадесет избегличких породица трајно збринуте у Новом Пазару
Двадесет избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске добило је кључеве нових станова у насељу Постење, у Новом Пазару. Тиме је и трајно решено стамбено питање свих избегличких породица на територији Новог Пазара.

Станови су изграђени у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

„О успешној реализацији Регионалног стамбеног програма сведочи податак да смо само у последњих неколио дана уселили 300 избегличких породица на територији наше земље.

Република Србија на челу са председником је јошђ једном показала да брине за своје грађане. Држава вас не заборавља“ истакао је в.д.директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић.

Укупна вредност изведених радова на изградњи 20 станова износи 480.987 евра.

Свечаној церемонији доделе кључева присуствовали су први потпредсeдник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, представник ОЕБС-а Микаелу Турман и комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић.

Рeгиoнaлни стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

52ms