Vesti
Sreda, 17. jun, 2020.
У Иригу уручени кључеви 13 станова
Тринаест избегличких породица у Иригу данас је примило кључеве нових станова у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

Тиме је и трајно решено стамбено питање најугроженијих избегличких породица са простора бивше Југославије, које су своје уточиште пронашле у Иригу.

"Крајњи резултат свих нас, Јединице за управљање пројектима у јавном сектору, Комесаријата за избеглице и миграције и јединица локалних самоуправа је трајна социјална и економска интеграција најугроженијих избегличких породица у Републици Србији.

Желим да се захвалим нашим корисницима на стрпљењу и да им честитам усељење у њихове домове. Желим вам срећну и безбрижнују будућност, данас започињете нови живот. " рекао је в.д. директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору, Душан Ковачевић.

Укупна вредност изведених радова је 343.792 евра.

Рeгиoнaлни стамбени програм је зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
35ms