Vesti
Ponedeljak, 4. april, 2016.
Potpisan ugovor sa kompanijom „Krip inženjering“ d.o.o. Beograd o vršenju usluga rukovodioca izgradnje za izgradnju montažnih kuća
Ugovor o vršenju usluga rukovodioca izgradnje (konsultanta) za izgradnju montažnih kuća u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa za trajno rešavanje stambenih potreba izbeglih lica u Republici Srbiji, potpisali su direktor „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd prof. dr Goran Kvrgić i direktor „Krip Inženjering“ d.o.o. Beograd Aleksandar Kubat.

Vrednost ugovora je 9.840.000,00 dinara bez PDV-a.

U okviru drugog potprojekta planirana je izgradnja prefabrikovanih (montažnih) objekata i to na teritoriji gradova i opština Barajevo, Čukarica, Obrenovac, Pančevo, Surčin, Ub, Loznica, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica, Šabac, Šid, Bačka Palanka, Irig, Kula, Sečanj, Srbobran, Sremski Karlovci, Stara Pazova, Temerin, Zrenjanin, Aranđelovac, Petrovac na Mlavi, Smederevo, Smederevska Palanka, Topola, Žabari.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Crne Gore, koji u Srbiji sprovodi „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd u saradnji sa Komeserijatom za izbeglice i migracije.

U cilju rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. – 1995. godine, i utočište našle u Srbiji, Regionalni program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstava, izgradnju stanova, projektovanje i izgradnju montažnih kuća.
60ms