Vesti
Četvrtak, 22. avgust, 2019.
Додељени кључеви станова у Темерину
Двадесет избегличких породица са пребивалиштем на територји Темерина добило је кључеве нових станова. Станови су намењи избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске и изграђени су у оквиру четвртог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је колика је важност овог Програма и напоменуо да су у оквиру Програма обезбеђена средства за решавање стамбених потреба више од седам хиљада избегличких породица. Тиме је указао на значај успешне релизације Регионалног стамбеног програма, који ће многима променити животе обезбедивши им пристојне услове за живот.

"Влада Србије учествује у Регионалном стамбеном програму са 25,3 милиона евра, при чему се највећи део средстава улаже у земљиште и пратећу инфраструктуру у јединицама локалне самоуправе где се граде станови за избеглице", рекао је Дачић.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и ЦЕБ-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпанија, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Регионални стамбени програм (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у све четири земље.
35ms