Vesti
Četvrtak, 28. januar, 2016.
Potpisan ugovor sa kompanijom „Krip Inženjering“ d.o.o. Beograd o vršenju usluga tehničke kontrole tehničke dokumentacije za građenje višeporodičnih stambenih objekata
Direktor „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd dr Goran Kvrgić, i direktor Grupe ponuđača „Krip Inženjering“ d.o.o. Beograd i „Termopord“ d.o.o. Beograd Aleksandar Kubat, danas su potpisali ugovor o vršenju usluga tehničke kontrole tehničke dokumentacije za građenje višeporodičnih stambenih objekata, u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa za trajno rešavanje stambenih potreba izbeglica u Republici Srbiji.

Ukupna vrednost ugovora iznosi 985.900,00 dinara bez PDV-a.

U okviru četvrtog potprojekta planirana je izgradnja 261 stanova. Izbegla lica koja žive na teritoriji gradova i opština Arilje, Bor, Vrnjačka Banja, Odžaci, Sombor, Stara Pazova,Temerin, Užice,Loznica, Brus, Kladovo, Negotin, Zrenjanin, po završetku potprojekta, trajno će rešiti stambeno pitanje.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Crne Gore, koji u Srbiji sprovodi „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd u saradnji sa Komeserijatom za izbeglice i migracije.

U cilju rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. – 1995. godine, i utočište našle u Srbiji, Regionalni program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstava, izgradnju stanova, projektovanje i izgradnju montažnih kuća.
35ms