Vesti
Ponedeljak, 19. april, 2021.
Завршена реконструкција Пете економске школе у Раковици
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић отворио је реконструисану и дограђену Пету економску школу у Раковици. Догађају су присуствовали председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, градски секретар за образовање и дечију заштиту Славко Гак, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић и директор школе Милан Кецман.

Пета економска школа у Раковици добила је нови реновирани надограђени објекат површине 613 метара квадратних, у којој је шест кабинета за информатику и свечана сала, а такође је завршена и адаптација постојећег објекта и завршени су радови на фасади целог објекта. Пројекат доградње простора за наставу је веома важан јер ће 476 ученика као и наставни кадар добити проширени капацитет и боље услове за рад и учење.

Укупна вредност радова је око 639.000 евра.

Реконструкција Пете економске школе у Раковици, део је пројекта Програм модернизације школа чији је промотер Министарство просвете, науке и технолошког развоја. У оквиру Програма модернизације школа предвиђено је и опремање школе.

Јединица за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд, као имплементациона јединица Министарства просвете, науке и технолошког развоја до сада је у оквиру пројекта Програм модернизације школа реализовала адаптацију, реконструкцију или доградњу 142 школска објекта на територији Републике Србије. У току је извођење радова на 9 школских објеката.

Циљ пројекта Програм модернизације школа је побољшање квалитета услова рада ученика на територији Републике Србије, како би све школе имале што боље услове, . више учионица и кабинета, фискултурне сале.

Програм се финансира из средстава зајма Европске инвестиционе банке у висини до 50 % од укупне вредности Пројекта, преосталих 50% се финансира од стране Републике Србије, односно локалних самоуправа кроз инфраструктурна улагања
44ms