Vesti
Petak, 16. jun, 2023.
Врбас: Уручени кључеви 14 станова избегличким породицама
У Врбасу су уручени кључеви 14 станова изграђених у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма. Станови су намењени избегличким породица из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Укупна бруто површина зграде износи 1.098м2, док је вредност радова око 596.222 евра.

У оквиру Регионалног стамбеног програма у наредном периоду нас очекује усељење 18 корисничких породица у Аранђеловцу, 36 у Панчеву, 12 у Пећинцима и 250 у Овчи.

Свечаном уручењу кључева присуствовали су члан већа за социјална питања Општине Врбас Јасна Бјелица, представник Делегације Европске уније у Србији Герхард Салзер, шеф кабинета Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Јован Лазаров и комесар за избеглице и миграције у Републици Србији Наташа Станисављевић.

Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
30ms