Vesti
Petak, 27. mart, 2020.
Покретање набавке за извођење радова на изградња 133 стана у насељу Др. Ивана Рибара
У оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма, Јединица за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд покреће набавку за извођење радова на изградњи 133 стана у београдском насељу Др.Ивана Рибара.

Станови су намењени избеглим лицима из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске који живе на територији Републике Србије.

Расписивање набавке за избор извођача радова на изградњи 133 стамбене јединице очекује се почетком априла, а набавка ће бити објављена на сајту Јединице за управљање пројектима у јавном сектору www.piu.rs

Потписивање Уговора са извођачем радова у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма очекује се крајем јуна, а рок за изградњу станова је 400 дана.

У наредном периоду планирано је усељење 276 корисничких породица у Новом Саду у оквиру петог потпројекта, двадесет у Ужицу, 16 корисничких породица у Бачкој Паланци док ће у Бачком Петровцу стамбено питање решити три корисничке породице.
Такође, у оквиру петог пројекта Регионалног стамбеног усељења планирано је усељење корисника у Ваљеву, Новом Пазару, Иригу, Ужицу,Пожаревцу и Свилајнцу.

Регионални стамбени програм (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у све четири земље.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпанија, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

35ms