Vesti
RSP: U Zrenjaninu 11 najugroženijih izbegličkih porodica dobilo novi dom
U okviru četvrtog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Zrenjaninu su uručeni ključevi stanova za 11 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Svečanom uručenju ključeva prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, šef Misije OEBS-a Andrea Oricio, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i v.d. direktora “Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru “ d.o.o. Beograd Dragan Katuca.

Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina, a vrednost investicije je 275.000 evra.

U Zrenjaninu se u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa gradi još 40 stanova koji su takođe namenjeni najugroženijim izbegličkim porodicama.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodica u regionu.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.
Informator o radu  
51ms