Vesti
Četvrtak, 28. septembar, 2017.
RHP: Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji 270 stanova u Kamendinu
Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 270 stambenih jedinica u beogradskom naselju Kamendin potpisali su v.d.direktora „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru” d.o.o. Beograd Dragan Katuca i predstavnik konzorcijuma Zlatibor gradnja Beograd, Jelenko Jeremić. Stanovi u Kamendinu gradiće se u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog pragrama u Republici Srbiji.

Izgradnja ovih stanova omogućiće trajno rešavanje stambenog pitanja izbeglih lica na teritoriji grada Beograda.

Vrednost potpisanog ugovora o izvođenju radova na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta iznosi 7.699.136,20 evra bez PDV-a.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Crne Gore, koji u Srbiji sprovodi „Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru” d.o.o. Beograd u saradnji sa Komeserijatom za izbeglice i migracije.

U cilju rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. – 1995. godine, i utočište našle u Srbiji, Regionalni program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstava, izgradnju i kupovinu stanova, projektovanje i izgradnju montažnih kuća.

Program se sprovodi uz podršku međunarodne zajednice, uključujući EU, SAD, UNHCR, OEBS i CEB.

Ukupna vrednosti procenjenih troškova Programa je oko 584 miliona evra, od kojh je od strane EU, kao najvećeg donatora, opredeljeno 230 miliona. Ostali donatori su Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Republika Češka, Republika Slovačka i Mađarska.

34ms