Vesti
Ponedeljak, 8. jul, 2019.
У Убу додељено 20 станова избегличким породицама
Од почетка изградње станова у Убу прошло је десет месеци, а најугроженије избегличке породице већ су се уселиле у нове домове. Тиме је трајно решено стамбено питање 20 избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске и то након 25 година, све у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

Свечаној церемонији уручења кључева присуствовали су први потпредседник Владе Републике Србије Ивица Дачић, амбасадор и шеф Делегације ЕУ Сем Фабрици, заменик шефа мисије ОЕБС-а Џозеф Мелот, председник општине УБ Дарко Глишић, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић и директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Драган Катуца.

Први потпредседник Владе РС је истакао да Србија ради посвећено на решавању потреба избеглица и на изградњи станова за решавање потреба избегличких породица и истакао да је до сада усељено 3.528 корисника и да се станови граде на још 40 локација.

Шеф делегације Европске комисије Сем Фабрици је навео да се Регионални стамбени програм спроводи успешно И да је Србија до сада искористила 60 одсто од 300 милиона евра колико је издвојено за овај Програм.

Финансијска средства за изградњу 20 станова у улици Слободана Пенезића Крцуна у Убу обезбеђена су делом из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, којим управља Банка за развој Савета Европе укупно 415.690 евра, док је општина Уб издвојила 14 милиона динара.
43ms