Vesti
Sreda, 21. jul, 2021.
Додељени уговори о испоруци грађевинског материјала избегличким породицама у Бачу
У општини Бач данас је у оквиру Регионалног стамбеног програма свечано уручено 15 уговора о испоруци пакета грађевинског материјала.

Петнаест избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске адаптацијом својих домова и трајно ће решити своје стамбено питање.

"Вредност појединачног пакета грађевинског материјала је од 4.500 до 9.000 евра. Решење стамбеног питања најугроженијих породица наш је приоритет." истакао је шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Јован Лазаров.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
42ms