Vesti
Sreda, 24. maj, 2017.
RHP: Počela isporuka građevinskog materijala u Srbobranu
U Srbobranu je počela isporuka građevinskog materijala izbegličkim porodicama, u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

Događaju isporuke I početka ugradnje građevinskog materijala prisustvovao je prvi potpredsednik Vlade, I ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Ministar je istakao da je Regionalni program stambenog zbrinjavanja u punom zamahu širom Srbije.

„Trebalo je mnogo istrajnosti i upornosti da Program zaživi i počne njegova primena. Sve smo to postigli u saradnji sa našim međunarodnim partnerima, državama-korisnicima, uz nesebičan trud i zalaganje naših institucija, predvođenih Komesarijatom za izbeglice i migracije”, istakao je Dačić.

Regionalni program stambenog zbrinjava u Republici Srbiji sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije, u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd.

U okviru potprojekta predviđena je kupovina 250 seoskih kuća, izgradnja 200 stanova, izgradnja 120 montažnih kuća i dodela 249 paketa građevinskog materijala iz Fonda Programa, kao i 70 paketa iz kontribucije. Isporuka građevinskog materijala je već počela u 28 jedinica lokalne samouprave za 319 porodica.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja sprovodi se u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini Crnoj Gori, a cilj je stambeno zbrinjavanje porodica koje su tokom ratnih sukoba devedesetih godina napustile svoje domove.
42ms