Vesti
Utorak, 15. mart, 2022.
У Прокупљу додељени станови избегличким породицама
У Прокупљу су данас уручени кључеви 20 станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске. Станови су изграђени у оквиру другог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији. Укупна вредност радова је око 503.618 евра.

Свечаном уручењу кључева присуствовали су министар спољних послова Никола Селаковић, градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, представница УНХЦР Виолета Самарџић, шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Јован Лазаров и комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић.

Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Спроводи се уз подршку ОЕБС, УНХЦР и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
38ms