Vesti
Ponedeljak, 15. jul, 2019.
Уручени кључеви 20 станова за избегла лица у Вршцу
Двадесет избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске је након 25 година коначно решило своје стамбено питање. У Вршцу су додељени кључеви, а избегличке породице које су након немилих дешавања на простору бивше Југославије уточиште пронашле у Вршцу и околини, сада имају све услове да трајно остану у овом граду.

Станови су изграђени у оквиру другог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији. У оквиру овог Програма такође, је планирана изградња још 40 станова у оквиру осмог потпројекта.

Финансијска средства за изградњу 20 станова у Вршцу обезбеђена су делом из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма којим руководи Банка за развој Савета Европе, укупно 421.057 евра, док је Град Вршац издвојио 11,5 милиона динара.

Свечаној церемонији уручења кључева присуствовали су први потпредседник Владе Републике Србије Ивица Дачић, представница Делегације Европске уније у Србији Леонете Пајер, шеф Представништва УНХЦР-а у Србији Ханс Шодер, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић, градоначелница Вршца Драгана Митровић И директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Драган Катуца.

Потпројекат два вредан је 13 милиона евра, од којих је 11,5 милиона евра удео Фонда Регионалног стамбеног програма, којим управља Банка за развој Савета Европе, док је 1,5 милиона евра удео Републике Србије
43ms