Vesti
Sreda, 25. septembar, 2019.
Уручени уговори за куповину кућа у Бечеју
У Бечеју су уручени уговори за куповину 22 сеоске куће са окућницом избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, а у оквиру осмог потпројекта Регионалног стамбеног програма. Средстава за куповину кућа обезбеђена су из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма којим управља Банка за развој Савета Европе.

Вредност појединачне куће је 11000 евра.

Свечаном уручењу уговора присуствовали су генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић, државни секретар у Министарству за државну управу И локалну самоуправу Бојан Стевић,председник општине Бечеј Драган Тошић, шеф Одељења за демократизацију Џон Клејтон, помоћник комесара за избеглице И миграције Иван Гергинов, представница УНХЦР-а Јадранка Марић И представница ЈУП-а Јелена Томић.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

У оквиру Регионалног стамбеног програма до сада је додељено око 3.800 стамбених јединица, а у току је додела више од 200 пакета грађевинског материјала и скоро 100 сеоских кућа.
52ms