Vesti
Sreda, 21. jul, 2021.
У Кулпину додељени станови избегличким породицама
Шест избегличких породица у Кулпину добило је кључеве нових станова, чиме су и трајно решили своје стамбено питање. Станови су намењени за изнајмљивање и откуп.

"Задовољство је када се бавите јавним послом и учествујете у овако важном пројекту који збрињава породице које су избегле са простора Босне и Херцеговине и Хрватске. Желим вам успешан почетак новог живота и да више никада не морате принудно да напуштате домове." истакао је шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Јован Лазаров.

Изградња станова укупне бруто површине око 288 квадратних метара део је осмог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
120ms