Vesti
Subota, 30. maj, 2020.
У Севојну додељено 30 станова избегличким породицама
У Севојну је тридест избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске добило нове станове. Тиме је и трајно решено њихово стамбено питање.

Станови су намењени за изнајмљивање и откуп и изграђени су у оквиру четвртог потпројекта, укупно 20 стамбених јединица и 10 станова је изграђено у оквиру петог потпројекта.

"Влада Републике Србије препознала је значај Регионалног стамбеног програма а све у циљу трајног збрињавања најугроженијих избегличких породица. Циљ свих нас је да Србија постане добро и боље место за живот свих њених грађана" рекао је в.д.директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

Регионални стамбени програм (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у све четири земље.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпанија, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.
39ms