Vesti
Sreda, 29. maj, 2019.
U Somboru uručeni ugovori za seoska domaćinstva
Izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, sa prebivalištem u Somboru, uručeni su ugovori za seoske kuće, koje su dobili u okviru petog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Do kraja 2021. godine kroz Regionalni program stambenog zbrinjavanja, u Somboru će stambeno biti obezbeđeno 266 porodica. Takođe, u planu je da do kraja 2021. godine sva izbegla lica u Srbiji budu stambeno zbrinuta. Ove godine krov nad glavom dobiće oko 2.500 porodica, a u naredne dve godine još oko 2.100 porodica.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i CEB-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španija, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Informator o radu  
44ms