Vesti
Petak, 6. mart, 2015.
Uručeni ključevi mladim naučnim radnicima u Beogradu
Obavljena je svečana primopredaja ključeva mladim naučnim radnicima koji su dobili stanove u objektu 3B u bloku 32 na Novom Beogradu.
Ključeve je uručio Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić. Događaju su prisustvovali direktor “ JUP Istraživanje I razvoj”d.o.o, Beograd (JUP) dr Goran Kvrgić u svojstu jedinice koja upravlja Projektom izgradnje stambenih zgrada za potrebe mladih istraživača u Beogradu, kao I Miodrag Popović, predsednik UO Fondacije za rešavanje stambenih potreba mladih naučnih radnika Univerziteta u Beogradu.
Srbija prepoznaje prave vrednosti, i kroz projekat pokušava da rešavanjem pitanja stambenih potreba mladih naučnih radnika spreči njihov odlazak u inostranstvo.
Cilj je pre svega postavljanje temelja modernoj srpskoj nauci.
Završena zgrada u bloku 32 na Novom Beogradu raspolaže sa ukupno 134 stana, 17 poslovnih objekata i 57 parking mesta. Projekat je finansiran od strane kredita Razvojne banke Saveta Evrope.
Reč je o jednom završenom objektu od ukupno sedam zgrada u kompleksu, koje čine Univerzitetsko naselje u Bloku 32. Za izgradnju je preostalo još četiri objekta sa 379 stanova.

31ms