Vesti
Četvrtak, 26. april, 2018.
У Севојну почела изградња 20 станова за избегла лица
У оквиру четвртог потпројекта Регионалног стамбеног програма почела је изградња 20 станова у Севојну. Станови су намењени избелим лицима са простора бивше Југославије.

Свечаном полагању камена темељца у Севојну присуствовао је и први потпредседник Владе Републике Србије И министар спољних послова Ивица Дачић, који је истакао како је Србија једно велико градилиште и да се нада да ће до краја године многи радови бити завршени И да ће избегла лица коначно решити своје стамбено питање.

“То показује да Србија никад не заборавља оне који јој се обрате за подршку.Зато желим да захвалим Влади Србије и свим надлежним институцијама,али и свим међународним организацијама и билатералним донаторима који су препознали значај Програма и помогли му да заживи”,рекао је Дачић.

Четврти потпројекат Регионалног стамбеног програма вредан је више од 13 милиона евра И обухвата изградњу 30 монтажних кућа, 261 стамбену јединицу, 300 пакета грађевинског материјала и 129 сеоских кућа.

“Велико ми је задовољство што ће се 20 породица до краја године, када је планиран завршетак изградње, уселити у своје нове станове. Тиме решавамо не само њихов проблем, већ деценијски проблем избеглих лица из Босне и Херцеговине и Хрватске.”- истакао је в.д. директора “Јединице за управљање пројектима у јавном сектору” Драган Катуца.

Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, чији је циљ трајно решавање стамбеног питања избеглица.
61ms